MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Sep
16

Varkensschnitzl met mango-saus

Varkensschnitzl met mango-saus voor 4 flinke eters: 

Ingrediënten: 

  • 4 varkensschnitzls 
  • 2,5 kg aardappelen (Doré) 
  • 2 paprika’s (rood en groen) 
  • 2 rode uien 
  • 1 dikke prei 
  • 3 mango’s 
  • gemberpoeder 
  • sambal 
  • bruine basterdsuiker 
  • chilisaus 
  • zout 
  • zwarte peper 
  • cajun-kruiden 
  • oosterse roerbakolie 

Schil de aardappelen, snipper de rode uitjes en snij de paprika’s in kleine stukjes en de prei in halve ringen. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. 

Kook de aardappelen met zout, peper en cajun-kruiden. Roerbak de paprika, uitjes en prei in de roerbakolie en voeg een scheut chilisaus toe. Voeg bij de mango-stukjes een flinke dosis gemberpoeder ( ca. 4 theelepels ), een scheutje sambal naar smaak, anderhalve eetlepel bruine basterdsuiker, een scheut roerbakolie en een scheut chilisaus. Breng dit geheel aan de kook voor ongeveer 10 minuten, terwijl je de schnitzls lichtbruin bakt in boter met zout en peper naar smaak. Pureer ten slotte de mango-partjes in de saus. Serveer de saus in ieder geval bij het vlees, maar het is ook erg smakelijk bij de aardappelen met de groenten.

Gepost in Recepten door Paul op 16-09-1997 | Comments Off on Varkensschnitzl met mango-saus

Comments are closed.