MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Mar
17

Smakelijke Thaise kip

Ingrediënten:

600 g pandan rijst
750 g kipfilet
1 bosui
1 bakje champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
arachide-olie
ketjap manis
bruine basterdsuiker
citroengras
laos
rood pepertje
zwarte peper
korianderblaadjes
3 teentjes knoflook

Marineer de kipfilet in grove blokjes in de ketjap manis, bruine basterdsuiker, knoflook, de klein gesneden rode peper en arachide-olie.
Bak de citroengras in kleine stukken en voeg de klein gesneden champignons en bosui toe.
Bak de kipfilet in kleine hoeveelheden snel gaar en voeg die hoeveelheden ook steeds toe.
Voeg aan het geheel zwarte peper en laos naar smaak toe. Doe tot slot de in ringen gesneden gele en rode paprika en de klein gesneden korianderblaadjes toe en laat het geheel even sudderen.
Kook ondertussen de rijst gaar.

20080317_356klein.JPG

Gepost in Algemeen door Paul op 17-03-2008 | Comments Off on Smakelijke Thaise kip

Jan
14

Toetje à la Monique

Ingrediënten:

2,5 plakje bladerdeeg
rumrozijnenijs
slagroom
chocoladesaus

Ontdooi de plakjes bladerdeeg, besprenkel ze met wat water en snij ze schuin doormidden. Bak de driehoekjes in de oven gaar en bruin.
Haal ze uit de oven en snij de driehoekjes overdwars doormidden. Doe een flinke schep ijs op de onderste plak bladerdeeg, leg de andere plak erbovenop. Serveer met slagroom en chocoladesaus daar weer overheen.

Het hoort er ongeveer zo uit te zien:
Toetje à la Monique

Gepost in Algemeen door Paul op 14-01-2008 | Comments Off on Toetje à la Monique

Dec
17

Surinaamse hindoestaanse kip met sperziebonen

Surinaamse hindoestaanse kip met sperzieboneningrediënten:
600 gram kipfilet
300 ml kokosmelk
garam masala
1 Madame Jeanette
Ketjap Manis
(zoute) sojasaus
4 tenen knoflook
bosjes selderij
1 kippenbouillonblokje
1 grote ui
600 gram sperziebonen
pittige puntpaprika (of paprika, een beetje voor de kleur)

Snij de kipfilets in kleine blokjes en marineer deze met circa 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels Ketjap Manis en 2 tenen gehakte knoflook. Bak de kip, voeg na enige tijd gesneden ui en en de overige gehakte knoflook toe. Meefruiten tot de ui glazig is. Gehakte madame jeanette (Tip1: vries de Madame Jeanette in en rasp ´m. Minder pittige vingertjes. Tip2: voeg niet alles in één toe, maar bijvoobeeld de helft. Mocht het niet pittig genoeg zijn, kan je altijd wat toevoegen later), kokosmelk, fijn gehakte selderij, 4 eetlepels garam masala, Ketjap Manis naar smaak, gesneden paprika en verkruimeld kippebouillonblokje toevoegen. Uurtje pruttelen. Mag ook langer, maar daar had ik de tijd niet voor. Als het te veel indikt, wat water toevoegen. Voeg uiteindelijk beetgaar gekookte sperziebonen toe en serveer met basmatirijst (met roti zou ie het ook goed doen).

Ik vond ´m zeer geslaagd.

Gepost in Recepten door Pieter op 17-12-2007 | 1 Comment »

Nov
12

Smakeloze kip curry (hopeloos gefaald)

Ingrediënten:

7 rozevalaardappeltjes
5 halve kipfilet in grove blokjes
1 rode ui
1 prei
1 gele paprika
1 groene paprika
7 champignons
kippenbouillon
1 pakje kokosmelk
gember
kardemom
kruidnagels
massala
kaneelstokje

Snij de zoete aardappeltjes in plakjes.
Kruid de kipfilet met gember, kruidnagel en kardemom en bak ze goudbruin in olie met een kaneelstokje erbij. Voeg vervolgens kippenbouillon en heet water toe. Doe er de aardappelplakjes bij en laat het lekker doorsudderen.
Snij de ui en prei klein en bak die zachtjes in een andere pan. Voeg ook deze toe aan de kip.
Bak de champignons in massala kruiden, laat die vervolgens meesudderen met de kip en voeg de kokosmelk toe. Snij de paprika’s klein en voeg deze ook toe. Laat het geheel een beetje indikken.

Het mislukte want smakelijke resultaat is een vochtige curry die geserveerd kan worden met rijst bijvoorbeeld en hoort er ongeveer zo uit te zien :

Smakeloze kip curry

Gepost in Recepten door Paul op 12-11-2007 | Comments Off on Smakeloze kip curry (hopeloos gefaald)

Oct
17

Mussaman Curry enzo

dscf2785.jpgHet lijkt wel traditie te worden dat er bij Jeroen curry wordt gegeten. Je zou bijna denken dat ie het zelf lekker vindt…

Maar goed, weer curry dus (Thaise). Geen hele pittige wel een erg kruidige.

Nodig: 800gr stoofvlees (sucadelapjes, in stukken gesneden), 6 dl kokosmelk (1,5 blikje), 3 el Mussaman curry, vissaus, suiker, tamarindesap, kardemompeulen, kaneelstokje, 300 gr aardappels (in stukjes), 2 uien (in partjes), handjevol geroosterde pinda’s (ongezouten),

Bereiding: kokosmelk een grote pan aan de kook brengen, en dan het vlees erbij doen. Deksel erop, en 2 uurtjes lekker laten pruttelen tot het lekker mals is. Daarna de currypasta erbij doen en goed laten opnemen. Dan de rest erbij behalve de pinda’s en 15 à 20 minuten laten pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn. Tenslotte pinda’s erbij en nog 5 minuutjes laten staan. Voilá!

Geserveerd met citroenrijst en een bananenyoghurt met pepertjes.

Gepost in Recepten door Jeroen op 17-10-2007 | Comments Off on Mussaman Curry enzo

Oct
3

Chicken Marsala en Pasta Zuccini

Hele kipfilets, peper & zout, in grote koekenpan roomboter en olie, middelhoog vuur rondom braden tot bruin. Uit de pan nemen, klontje roomboter toevoegen. Fijne sjalot aanfruiten, handvol champi’s d’rbij, na 5 min. 1 el. bloem eroverheen. 2 min. later afblussen met glas Marsala. Wat laten inkoken, zout naar smaak en 2 glazen kippeboullion toevoegen. Filets terug in de pan tot gaar.

Saus binden met koude boter en garneren met peterselie.

Pasta al dente koken. Pijnboompitten roosteren, courgette blokjes in hete olijfolie roerbakken, peper en zout. Uitgelekte pasta en pijnboompitten erbij gooien. Eroverheen; verse parmesan en salieboter (gesmolten roomboter, citroensap, wat salieblaadjes, peper en zout).

Lekker hoor.

Gepost in Recepten door Martijn op 03-10-2007 | Comments Off on Chicken Marsala en Pasta Zuccini

Jul
15

Chicken Tongabezi (Zambia)

Ingrediënten:

  • 5 rozevalaardappeltjes
  • 5 halve kipfilet
  • 4 uien
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 mL kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 rode chilipepers
  • 1 stengel gekneusd citroengras
  • 15 g gember
  • 1 eetlepel kardemom
  • 1 ruime eetlepel simba mbili curry powder
  • verse koriander
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • Kook de zoete aardappeltjes voor 10 minuten. Snij ze afgekoeld in plakjes.
    Maak de kippenbouillon door 2 blokjes kippenbouillon op te warmen in ongeveer 450 mL water..
    Kruid de kipfilet met zout en peper en bak ze goudbruin in olie. Houd ze vervolgens warm in een grote pan.
    Snij de uien klein en bak die zachtjes in een andere pan. Voeg vervolgens de klein gesneden tomaten, knoflook, gember, kardemom en curry poeder toe en bak dit verder voor een paar minuutjes.
    Voeg dit mengsel, de kippenbouillon en het gekneusde citroengras toe aan de kipfilet en laat dit 10 minuten koken.
    Bak de schijfjes zoete aardappelen bruin in een andere pan.
    Voeg de rode pepertjes klein gesneden toe aan de kipfilet en laat dit 2 minuten koken. Voeg ten slotte de kokosmelk en de gebakken aardappeltjes toe aan de kipfilet en laat dit nog enkele minuten koken. Garneer het geheel met verse koriander.

    Het zeer smakelijke resultaat is een vochtige curry die geserveerd kan worden met rijst bijvoorbeeld en hoort er ongeveer zo uit te zien :
    Chicken Tongabezi

    Gepost in Recepten door Paul op 15-07-2007 | Comments Off on Chicken Tongabezi (Zambia)

    Jul
    15

    Kachumbari (Kenia)

  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 groene peper
  • verse koriander
  • Snij de ingrediënten klein en meng dit door elkaar. Eet smakelijk !

    Kachumbari ziet er ongeveer zo uit:
    Kachumbari

    Gepost in Recepten door Paul op 15-07-2007 | Comments Off on Kachumbari (Kenia)

    Jul
    15

    Chakalaka soup (Zuid-Afrika)

    Zorg voor een pakje Knorr Chakalaka soup uit Zuid-Afrika. Doe dit in koud water in een pan en verhit dit goed roerend langzaam tot het kookpunt en laat het dan 6 minuten koken. Eet smakelijk !

    Gepost in Recepten door Paul op 15-07-2007 | Comments Off on Chakalaka soup (Zuid-Afrika)

    Jul
    15

    Een gelegenheidsshot

    Wat hebben we het goed, hè ?

    Wat hebben we het goed, hè ?

    Gepost in Algemeen door Paul op 15-07-2007 | Comments Off on Een gelegenheidsshot