MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Oct
17

Mussaman Curry enzo

dscf2785.jpgHet lijkt wel traditie te worden dat er bij Jeroen curry wordt gegeten. Je zou bijna denken dat ie het zelf lekker vindt…

Maar goed, weer curry dus (Thaise). Geen hele pittige wel een erg kruidige.

Nodig: 800gr stoofvlees (sucadelapjes, in stukken gesneden), 6 dl kokosmelk (1,5 blikje), 3 el Mussaman curry, vissaus, suiker, tamarindesap, kardemompeulen, kaneelstokje, 300 gr aardappels (in stukjes), 2 uien (in partjes), handjevol geroosterde pinda’s (ongezouten),

Bereiding: kokosmelk een grote pan aan de kook brengen, en dan het vlees erbij doen. Deksel erop, en 2 uurtjes lekker laten pruttelen tot het lekker mals is. Daarna de currypasta erbij doen en goed laten opnemen. Dan de rest erbij behalve de pinda’s en 15 à 20 minuten laten pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn. Tenslotte pinda’s erbij en nog 5 minuutjes laten staan. Voilá!

Geserveerd met citroenrijst en een bananenyoghurt met pepertjes.

Gepost in Recepten door Jeroen op 17-10-2007 | Comments Off on Mussaman Curry enzo

Comments are closed.