MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Jan
3

Universeelcurry met gele rijst

Speciaal voor Jeroen die op deze avond boven het verkeerde porcelein hing.
Marineer kipfilet in een gladgehakte massa van yoghurt, ui, knoflook, peper en flink wat garam massala en een snuif komijnpoeder.

Kook ondertussen de basmatirijst. Giet af en laat 10 min. staan met deksel op de pan. Bak in een kleine koekepan in 2 el. olie wat mosterdzaad, citroenschil, een fijn uitje, 2 kruidnagelen en 2 tl. kurkuma. Citroenschil en kruidnagelen eruit halen, rest met citroensap door de rijst scheppen.

Bak in wat olie paprika in blokjes, bewaar apart, in dezelfde pan (niet tussendoor wassen) de gemarineerde kipfilet aanzetten en bruin bakken. Tussendoor het overtollige vocht eruit scheppen.

In grote sauspan ui fruiten, knoflook en peper, kaneelstokje, komijn en curry poeder. Voeg tomaatblokjes, tomaatpuree en zout toe. Voeg paprikablokjes en kip toe. Goed roeren.

Yum.

Gepost in Recepten door Martijn op 03-01-2007 | Comments Off on Universeelcurry met gele rijst

Comments are closed.