MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Mar
18

Mexicaanse kip in kruidige notensaus

dscf4885.JPG
Voor alles een eerste keer. Dit keer was het eten op tijd klaar en hoefde er niet of nauwelijks gewacht te worden.

Ingrediënten:

  • 1000g kipfilet
  • 4 uien
  • 2 spaanse pepers
  • 1 zakje walnoten (200g?)
  • knoflook (2 teentjes)
  • chilipoeder (2tl)
  • melk (ca. 2dl)
  • zout

Voorbereiding:
Kipfilet in blokjes snijden, uien snipperen, zaadjes uit de peper verwijderen en peper in dunne reepjes snijden, noten grof hakken. Pers de knoflookteentjes.

Bereiding:
Olie in een wok verhitten en dan de ui, knoflook en pepertjes roerbakken (paar minuten). Vervolgens de kip toevoegen een nog een aantal minuten verder roerbakken. Roer vervolgens de chilipoeder, melk en noten erdoor en 5 minuten laten pruttelen. Beetje op smaak brengen met wat zout. Als het gaar is, ben je klaar.

Ernaast geserveerd: rijst en een frisse salade met mais, ei en een kruiden-knoflook dressing (Knorr).

Gepost in Recepten door Jeroen op 18-03-2007 | No Comments »

Comments are closed.