MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Jan
21

Lamscurry met spinazie

Op de avond dat Paul drie kwartier later was omdat ie zo nodig een popquiz moest winnen, zette Jeroen het onderstaande op tafel.

Snij 1kg lamsbout in stukjes en kruid het met geperste knoflook (5 teentjes) en geraspte gember. 20 minuutjes laten staan en daarna onder water zetten en een half uur laten koken. Ondertussen de (gehakte) spinazie (750gr) ontdooien in een pan en kort laten koken. Laat het vlees uitlekken en bewaar het vocht.

Daarna het vlees aanbakken in een pan tot het bruin wordt. Dan kruiden erbij voegen (0,5 tl chilipoeder, 2 tl garam massala, 2 kardemoms (de pitjes dan), zout, witte peper en een kaneelstokje) en 2 dl yoghurt. Goed roeren en laten bakken totdat alle yoghurt is opgenomen.

Vervolgens de spinazie toevoegen, 1 eetlepel meel, 1 tl nootmuskaat en 2 dl van het bewaarde vocht. Zachtjes een kleine 10 minuten laten koken met het deksel op de pan. Daarna 100 ml room toevoegen, even goed doorroeren en nog een beetje verhitten.

Klaar! Geserveerd met rijst.

Gepost in Recepten door Jeroen op 21-01-2007 | Comments Off on Lamscurry met spinazie

Comments are closed.