MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Jan
28

Curry Curiosa in 2 gangen

Om niet direct de eerste keer met de universeelsaus de virtuele wereld in te gaan, een fantasiegerecht bestaande uit 2 curry’s.

Ingrediënten:
– 2 groffe stronken prei
– 2 uien
– 1 pak gezeefde tomaten
– 1 zak wokgroenten
– 2 potten Patak’s Rogan Josh
– 1 blik kokosmelk
– 600 gram varkensvlees
– 2 pakken pasta Tika Masala
– 5 eetlepels Tika Masala kruiden (the real Indian stuff)
– 5 eetlepels currykruiden (the real Indian stuff)
– 800 gram Basmati rijst

Р3 pannen (̩̩n РP1, twee РP2, drie РP3)
Plan van aanpak:
P1 – doe olie in pan en doe er een vlammetje onder;
P1 – doe het vlees in P1 en verwarm deze langzaam;
P2 – snij de uitjes;
P2 – doe olie in pan en doe er een vlammetje onder;
P2 – doe uitjes in P2 en laat deze ietsjes glazig worden;
P2 – snij de prei;
P2 – doe prei bij de uitjes;
P1 – afentoe doorroeren tot vlees doorbakken is;
P2 – doe wokgroenten erbij;
P1 – kookvet afgieten;
P1 – kokosmelk bij het vlees voegen;
P2 – afentoe doorroeren;
P3 – zet water op;
P1 – Tika Masala pasta toevoegen en goed doorroeren;
P2 – Gezeefde tomaten en de Rogan Josh toevoegen;
P3 – rijst toevoegen en laten koken tot deze goed is;
P1 & P2 – afentoe doorroeren;
P1 – met Tika Masala kruiden op smaak brengen;
P2 – met Curry kruiden op smaak brengen;
P3 – afgieten en 14 minuten (veertien dus) laten uit stomen;
P1 & P2 – wanneer de juiste hoeveelheid kruiden zijn toegevoegd flink door laten pruttelen;
P1 & P2 & P3 – tegelijk opdienen
P1 & P2 & P3 – na drie happen: mmmm lekker!

Gepost in Recepten door Ton op 28-01-2007 | Comments Off on Curry Curiosa in 2 gangen

Comments are closed.