MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Sep
16

Biefstuk Stroganoff

Biefstuk Stroganoff voor 4 flinke eters: 

Ingrediënten: 

  • 500 gram biefstuk 
  • 400 gram pom-a-part 
  • 2 paprika’s (rood en groen) 
  • 10 grote champignons 
  • 3 flinke uien 
  • 3 blikjes tomatenpuree 
  • 2 dl wodka 
  • paprikapoeder 
  • cayennepeper 
  • zout 
  • zwarte peper 
  • zonnebloemolie 

Schil de uien en snipper ze heel fijn. Snij de biefstuk in even grote stukjes van ca 2x2x2 cm. Snij de schone champignons in plakjes. Snij de paprika’s in kleine stukjes. 

Bak de champignons, de uien en de paprika. Bak ondertussen de stukjes biefstuk bruin. Voeg als de champignons en de uien beginnen te kleuren het vlees toe. Bak ondertussen de aardappeltjes bruin in zout, peper en paprikapoeder. Voeg aan de pan met het vlees anderhalve dl wodka toe en de tomatenpuree. Meng dit alles goed en breng het op smaak met zout, peper, paprikapoeder en een klein beetje cayennepeper. Smoor dit enkele minuten en voeg vlak voor het einde nog een halve dl wodka toe, zodat de gasten weten, dat er alcohol in het eten verwerkt is. Serveer het geheel met de gebakken aardappeltjes en een frisse salade (bv. witte kool, mandarijnpartjes, pijnboompitten (liefst heel kort gebakken), wat gemengde sla en wat kerrie).

Gepost in Recepten door Paul op 16-09-1997 | Comments Off on Biefstuk Stroganoff

Comments are closed.