MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Dec
10

Kokoscurry met krieltjes

Dit was de tweede keer eten bij Jeroen. De heren werden getrakteerd op eten dat vrij aardig leek op het onderstaande plaatje.

Kokoscurry

Wat zat er in?

  • Krielaardappeltjes in schil (2 zakjes)
  • Kipfilet (3 stuks)
  • Thaise rode currypasta (ca. 2 eetlepels)
  • Kokosmelk (1 blikje)
  • Thaise vissaus (een stuk of wat keer schudden met het flesje)
  • Aspergestukjes
  • 3 tomaten
  • 1 limoen (geraspte schil en het sap)
  • 3 bosuitjes
  • Kapotgehakte koriander
  • En rijst erbij…

Bereiding: kipfilet in stukjes snijden en lichtbruin bakken. Daarna currypasta fruiten en de aardappeltjes, kip, kokosmelk en vissaus erbij doen. Tien minuutjes zachtjes laten stoven.Daarna de asperges erbij doen en nog 5 à 10 minuten verder stoven.

Tomaten in vieren snijden, vocht en zaadjes eruit halen. Daarna in reepjes snijden. Limoen raspen en bosuitjes in dunne reepjes snijden. Citroen uitpersen.

Tomaat, bosui, en limoenrasp door de curry scheppen en limoensap naar smaak toevoegen. Koriander erover strooien en klaar was Jeroen!

Gepost in Recepten door Jeroen op 10-12-2006 | Comments Off on Kokoscurry met krieltjes

Comments are closed.